Thursday, June 9, 2011

30 website merbahaya di dunia

Berhati-hatilah dalam browsing atau melayari laman-laman web tertentu yang belum pasti. Kerana di dalamnya boleh mengandungi virus-virus berbahaya yang akan merugikan kita. Berikut adalah laman-laman web paling bahaya di dunia, di laman web tersebut terdapat bermacam-macam virus yang boleh menyebabkan hp/pc anda rosak.
Laman web tersebut adalah:
1. 17ebook.com
2. aladel.net
3. bpwhamburgorchardpark.or
4. clicnews.com
5. dfwdiesel.net
6. divineenterprises.net
7. fantasticfilms.ru
8. gardensrestaurantandcatering.com
9. ginedis.com
10. gncr.org
11. hdvideoforums.org
12. hihanin.com
13. kingfamilyphotoalbum.com
14. likaraoke.com
15. mactep.org
16. magic4you.nu
17. marbling.pe
18. krnacjalneg.info
19. pronline.ru
20. purplehoodie.com
21. qsng.cn
22. seksburada.net
23. sportsmansclub.net
24. stock888.cn
25. tathli.com
26. teamclouds.com
27. texaswhitetailfever.com
28. wadefamilytree.org
29. xnescat.info
30. yt118.com

Perhatian : Jangan sesekali melayari laman web di atas tanpa menggunakan antivirus khusus buat browser!
Rujuk Sumber : na'im

2 comments:

azlina 2 said...

assalamualaikum...ucu...

btl lah apa yg ucu kata akk hari pernah kena tapi tak tahu website yg mana bila buka je satu website tu trs kena malware attack sampai lappy kena reformat...byk gambar2 yg hilang akk dah baack-up kt harddisk tapi ank terdelate gmbr tu...adui...alhamdulilah gambar kita msk simpan dlm memory camera..
p/s: mohon copy paste n3 ni yea

ainhany said...

Waalaikumusalam kak ina,

ooo ..:(
berhati2lah jagn ada serangan kedua lagi..kita waspadalah...
silalah panjang2kan muga info ini mmbantu semua..(ucu pun amik dari sumber: TqVM)

Pic kita masih selamt??syukur kalo tak mmm dimana kan ku cri ganti...hihii

dari pengalamn juga nnti boleh ajaq ucu ciri2 keselamatn apa yg diperlukan lagi...tak gitu??

tmekasih- jg diri k