Friday, February 28, 2014

kembara umrah family ku

Dengan Nama ALLAH Yang Maha Baesr lagi maha penyayang

Salam Jumaat yang dirahmati...Jumaat mngingatkan tentang hari raya mingguan kita...Jumaat juga mngingatkan akan kerinduan kepda seseorang..Rindu untuk mengunjungi dan tertafakur di pusara bonda dan ayahbonda.. Apa khabar gamaknya org yanig kita sayangi ni.. Malam tadi tahlil , doa dan yassin ku turut ku persembahkan . Mudahan ianya satu hiburan buat kalian dan memberi cahaya dan keluasan tempat istirehat kalian. YA ALLAH atas segala kebaikanku , pahalanya ku hadiahkan buat ayahanda bondaku. Maafilah mereka dan rahmati mereka...Terangilah kubur mereka dan diamilah mereka taman2 syurga di sana... YA ampunilah mereka dan seluruh ahli kubur yang telah dijemput lebih awal dariku...Muga mereka dihimpunkan dan dimasukan di jannati firdausi dan  ketemu kita di sana.

Apa khabar mak dan ayah??  Jika mak ayah nak tau. sekarang ni anak2 mak sedang melaksanakan umrah dan beribadah di sana.  MASIH ku ingat hampir bertahun lalu tika mak dan ayah brpeluang mngerjakan umrah dan ziarah ke Masjidil Aqsa. Cerianya terpancar dan saya rindu mereka.....Saat melepaskan mereka pergi seolah hati turut kembara bersamaaa.  Mereka berpeluang menjejak di bumi jordan ,mengunjungi  gua alkahfi  juga ke Universiti Albayt mejejak tempat belajar putera bungsu mereka...indahnya mak dan ayah kan..segalanya dalam kenangan.

insya ALLAH kembara umrah ini terdiri dari abg din, kak nah, kak chik, kak nab, anakanda azan dan anakanda ikhwan. Mudahan mereka mmperolehi ibadah umrah yg mabrur dan dipermudahkan segala urusan di sana. Insya ALLAH mudahan selepas ini akan  menyusul  team berikutnya dari family kita..

Saya mendoakan mudahan ini ibadah terbaik dan diterima ALLAH dan doa mereka di mustajabkan. Semuga kita semua di jemputnyA jua ke sana...amin

boader passs...

subhanallah..ramainya menerima jemputan ALLAH

giliran kakak pulak....

kusyuk depa..takpandang atas langsung..

masa ini abang iwan tertinggal  beg nya  ... 

tenguk2lah mak menakan nooo...waris kuat niee

aura umrah...

 Mudahan Jagung mas dapat memberikan servis terbaik seketika mereka beribadah di sana.. Perjalanan jauh akan menjadi dekat bila ingatan kita hanya keran ALLAH. Perbanyakkan amal dan doa..sesungguhnya   ALLAH merindui tetamunya..

catatan lewat....
masa kejadian 23/2/2013 @1400hrs

2 comments:

Anonymous said...

semoga umrah mereka umrah yg mabrur dan maqbul... ameeen
jom kita gi umrah sama2 dgn kak chaq....

ainhany said...

amin
terima ksih chaq