Wednesday, May 11, 2011

mei datang lagi...

10 MEI   SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN BUAT
KAK LONG @ AMINATUL FARHATAIN HJ SOLEH

juga bersempena  juga dgn kejayaannya memperolehi 8A dlm PMR terimalah......


 Saya tahu alOng seorang  amat baik dan tak pernah meminta-minta..inilah kelebihan yang baik buat anak sulung salah seorang kakak saya di kg. Pastinya along akan menerima hadiah ini degan hati yang terharu...:0 ( oop chu perasan la pulak)  Pada pameran Buku tempuhari, hati saya terpaut dgn AQ  terjemahan ni. Ianya menarik disegi luaran dengan warna feminin dan agak unik. Terjemahannya juga begitu jelas dan ayat-ayatnya juga tak terlalu kecik dan sesuai untuk orang remaja seperti kak long.  Saya telahpun menyerahkan kepada kakak saya dikampung secara perjanjian sulit." Nanti pada hari lahir kak long berikan AQ ini buatnya......" Saya yakin kakak menyampaikan hadiah ini buat anaknya...Semuga Along akan membaca dan mengamalkan segala  yang telah diperintahkan .

Apapun doa dan hajat along, cu aminkan dan turut  mndoakan semuga along juga berjaya  dunia akhirat. Menjadi anak solehah dan kakak yang diteladani dan mentaati ibu ayah.

Teruskan memartabatkan SMA Nadzoh ..generasi nya cemerlang dunia akhirat.

Di sini along menimba ilmunya...
Ingat  pesan tok...tiada harta berharga selain ilmu daripada anak solehah

11 MEI: hari ualngtahun abang saya : TUAN HJ NORIZAN HJ MANSOR
Semuga ALLAH Memberkati hidup abg dan jadilah anak soleh utk emak dan ayah kita...
Kejayaan kita hari ini bermula dari mereka..dan tanpa mereka siapalah kita hari ini.
Usia kita tak lama namun sejauh mana kita mmbahgiakan orang yang kita sayangi...Semuga sisa umur ini dapat dimanfaatkan dan hargailah tika ada...> Chu mhn maaf pada abg juga dalam tutur ini ada yang terguris namun sayang chu pada abg tetap sama kerana kita adalah saudara sampai bila2 dan dirimu adalah antara wali mutlakku jua...Sayang dan kasih chu tak pernah pudar  dan chu tetap sayang abg dan family...TERIMA KASIH ABG yang amat2 mengambil berat tentang diri ni.. Wallhuaklam

5 comments:

Cik Yang said...

Salam Ainhany !!! Cantik sekali blog anda, saya suka cari penampilannya. Jelas dan dapat memaparkan dengan baik bahan2 untuk tatapan ramai. Salam.

Kakzakie said...

Assalamualaikum Chu Ain,

Di kejauhan ini kakak pun mengambil kesempatan moga Along anak saudara Ain dan Abang Ain sentiasa dalam rahmat dan hidayah Allah.

Salam ingatan dari kakak. Selalu lupa nak kunjung rumah ain....:)

ainhany said...

waalaikumusalam cikgu,

Dialu2kan kunjungan cikgu ke sini..terharunya...:)
Alhamdulillah ..segala komen dihargai dan yang baik sama2 kita kongsikan..

Terima kasih

ainhany said...

Waalaikumusalam kak zakie,

Apa habaq akak di selatan..jaga diri yee..panas n jerubu nie..muga sihat selalu

InsyaALLAH Muga2 ALLAH perkenankan doa dan hajat kita Terima kasih atas ucap dan pengharapan buat dua insan yang ucu syng..

Kunjungan akak dihargai jua dan sama2 kita sebarkan kebaikan untuk dunia..Amin

ainhany said...

Waalaikumusalam cikgu yang,

Salam ukhuwah ...:)
terima kasih ats perhatian dan sokongan diberikan. Semuga disini satu perkongsian bersama..yang baik jadikan penduan dan tindakan.....insyaALLAH

terima kasih