Friday, May 20, 2011

Jom ke Forum Perdana


Muslimin-muslimat adalah di jemput ke :
Forum Perdana: "Bencana @ Bala Dari Allah Yang Menimpa Umat Akhir Zaman" 

 Di : Masjid Al-Azim, Pandan Indah. 
Hari Sabtu : 21/5/2011 lepas Maghrib 
Moderator : Ustaz Azhar Yahya. 
Ahli Panel
(1) Dr Zulkifli Mohammad Al Bakri (Ahli Majlis Fatwa NS) 
(2) Ustaz Ahmad Fadhli Bin Shaari (S/usaha Akhbar Menteri Besar Kelantan)
Sumber : FB

2 comments:

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Saya tiadalah kesempatan utk menghadiri forum tersebut tetapi lebih suka muzakarah w/pun secara `monolog` dengan Ustzh Ain, bolehkan?
Memang diantara Bala@bencana Umat Islam diAkhir Zaman adalah masalah `riddah` dan perpecahan jemaah Islam yang paling ditakuti. Ia merupakan azab dan sebenarnya setelah jatuhnya `Daulah Islam Uthmaniyyah pada 1924, umat Islam dilanda gejala murtad `riddah` (Surah AlMaiddah:54) sehinggalah umat Islam mentadabbur kembali pada AlQuran dan Sunnah mendapatkan semula daulah Islam. Agama telah diperkotak-katikkan dan wujudnya pendustaan dlm agama sehingga yang boleh diterima pakai adalah bab ibadah sahaja! MasyaAllah.
Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda:
(23) أَلاَ إِنَّ مَنْ قَبْلَكُمْ مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ افْتَرَقُوا عَلَى ثِنْتَيْنِ وَسَبْعِينَ مِلَّةً وَإِنَّ هَذِهِ الْمِلَّةَ سَتَفْتَرِقُ عَلَى ثَلاَثٍ وَسَبْعِينَ ثِنْتَانِ وَسَبْعُونَ فِي النَّارِ وَوَاحِدَةٌ فِي الْجَنَّةِ وَهِيَ الْجَمَاعَةُ زَادَ ابْنُ يَحْيَى وَعَمْرٌو فِي حَدِيثَيْهِمَا وَإِنَّهُ سَيَخْرُجُ مِنْ أُمَّتِي أَقْوَامٌ تَجَارَى بِهِمْ تِلْكَ ا ْلأ هْوَاءُ كَمَا يَتَجَارَى الْكَلْبُ لِصَاحِبِهِ وَقَالَ عَمْرٌو الْكَلْبُ بِصَاحِبِهِ لاَ يَبْقَى مِنْهُ عِرْقٌ وَلاَ مَفْصِلٌ إِلاَّ دَخَلَهُ
(23) “Ingatlah sesungguhnya orang-orang sebelum kamu dari ahli kitab itu berpecah belah menjadi tujuh puluh dua golongan dan sesungguhnya umat ini akan berpecah belah menjadi tujuh puluh tiga golongan, yang tujuh puluh dua golongan di dalam neraka sedang yang satu di dalam surga, yaitu Al-Jama’ah dan sesungguhnya akan ada dari ummatku beberapa kaum yang dijangkiti oleh hawa nafsu sebagaimana menjalarnya penyakit anjing gila dengan orang yang dijangkitinya, tidak tinggal satu urat dan sendi ruas tulangnya, melainkan dijangkitinya.” (HR. Abu Dawud dari Muawiyah bin Abi Sofyan, Sunan Abu Dawud dalam Kitabus Sunnah:IV/198 No.4597, Ahmad, Musnad Ahmad:III/145-IV/102 Lafadz Abu Dawud)
Umat Islam cukup takut utk belajar AlQuran dan Hadis Rasulullah serta berpegang kepada Ahlussunnah wa Al-Jamaah dimana gambaran Rasulullah saw gambarkan spt mrk yg dijangkiti `pykt anjing gila`. Pykt ini akan masuk setiap urat dan tulang sehingga menggeletar ketakutan mendgr titisan air walhal itulah penawarnya. Takutkan AlQuran tetapi itulah penawar dlm hidupnya. Wallahualam

ainhany said...

Waaalaikumusalam ustazah taj,

silaakan..dialu2an sentuhan jiwa ustazah nie...
Semuga ALLAH kembalikan hati2 yang terlalai kembali ke jln yg benar. Mmudahkan jln utk para ilmuan meneruskan dakwahnya dan memberikan hidayah dan rahmat berterusan buat kita. Muga termasuk di golongan yang satu tu. Takutnya dgn ancaman akhir zaman ni..

Ain tak dapat hadir majlis ini kerana ke majlis ustaz kazim. PErtembungan dua majlis...terimaksih atas perkongsian ni dan berbaloi2 dgn perkongsian ini.Dan bolehkan panggil saya ain jer)
tERIMA KASIH