Thursday, December 24, 2009

kepulangan HAJI 2009

Merujuk kpda kitab perjalanan rabbani merentasi alam dunia, barzah dan akhirat  oleh Prof Dr Musa Fathullah, mukasurat 540...Ketika kembalinya dari haji  Baginda rasullullah SAW mengucapkn:
"Wahai pemuda..semuga ALLAH menerima haji kamu. mengampuni segala dosa kamu dan menggantikan perbelanjaan kamu"

insya ALLAH kita mendoakan juga dgn menuruti sunnah rasullulah. Selamat kembali saudara2ku yg menunaikan haji...mudah2an memperolehi haji yg mabrur. Penghayatan, pengamalan dan perubahan di harapkn setelah menjalani teori dan amali selama lebih 40 hari disana.. menatapi blog CL- pengalamn di kota mekah..secara jelas apa yg kita simpulkant lebih memberi makna tersendiri bagi yg mengalaminya..Semuga gathering kita bersama CL akan diizinkan ALLAH taala. jom ramai2kan...

insya ALLAH
awal pagi nnti, 25/12 kakak dan suaminya akan tiba dgn pesawat saudi arabia di KLIA
dan 26/12..adik dan isterinya akan mendarat di airport alor setar pula
ALHAMDULILAH sempurnalah sudah rukun islam ke5 bagi anak ke 9 dan 11  family saya.
Muga saya juga akan menyusul utk tahun yg mendatang...doakan saya
alangkah gembira anak2 ini menerima kepulangan ibu, umi dan ayah2 mereka :


salam ukhuwah nie...







sayang cucu tok nie...





yg tengah tu superman ...shahir suka sgt tuu













3 comments:

ummi humaira said...

salam ainhany...
semoga family yg br balik dr Tanah Suci sihat dan kepulangan mereka diiringi haji yg mabrur...

adik yg kat AS tu dok daerah mana yer?

10 Jan g x ? kita jumpa disana ya...

juk said...

sala. tq byk2 sbb lawat blog daddy. daddy pun dah request nak jadi kwn u di facebook. username: zukideen. Pls approve.

ainhany said...

salam

alhamdulillah dah selamat dan smpurna haji meraka hendaknya. Terima kasih ummi atas doa juga.

kt pendang, kedah..umi penah
sampai?? ni kwasan aruah ust fadhil noor ni..mantop!!

insya ALLAH ....jumpa nanti ya

DaddY: tmekasih juga sudi bertamu dan bertandang ni .salam ukhuwah di FB jg