Wednesday, January 13, 2010

Lagu Tema PDKM " bicara tanpa suara"


Buat semua sahabat dari alam maya ke reality..kalian semua adalah sahabat dan hayatilah keunikan lagu ini..Lagu ni adalah hadiah utk kita ats nama persaudaraan..salam ukhuwah





sekali lagi di catatkan lirik:
Tangisan sanubari telah terhenti
Kala suram suria memancar sinarnya
Pertemuan seindah bayangan firdausi
Menjadi zikir kasih yang suci

Lukisan dua jiwa menjadi satu
Terkenang detik bertemunya kau dan aku
Santun berhikmah mengingatkan diri
Hidup dan mati hanya untuk Ilahi


Mengenggam janji cinta ini
Bertemu kasih tanpa jasad
Bicara tanpa suara
Hanya tulisan bahasa indah

Mengeratkan antara kita
Hinggalah ke akhirnya

Kau ku sanjung kerna pengorbanan
Bagai puteri di kayangan
Tika ku lesu hadapi hidup
Kau hembuskan nafas semangat
Penawar hati

9 comments:

sonata anak kancil said...

sedap dengar lagu ni.dah maklumkan kepada yang lain?

ainhany said...

alhamdulillah.
trimakasih cikgu sonata,
tak hebah pun lgi......ehemm ainhny nie pemalu laaa..lagi???takut proposal kena reject dek president.....huhu

umiazuddin said...

salam ain,

kak chiq baru datang berziarah sekejap...nanti akan datang lagi, insyaAllah.

VpeaceV

umiazuddin said...
This comment has been removed by the author.
SiNoMoSa said...

Salam Kak Ainhany,

Salam ziarah & selamat berkenalan.
Meninggalkan jejak agar ukhwah fillah bertaut.

ainhany said...

salam

terima kasih kak chik sudi juga ziarah ....all black laa katakan... hitam tu menawan...heik2
salam ukhuwah salam kasih syg ain hulurkan...

dik sinomosa,
subhanallah...kita mcarilah kawn bukan lawan dan kita mengharpkan doa juga dari seorng kwn...kwn yg setia dan baik saling mendoakan.....
mari2 mendoakan muga semua rakan ukhuwah PDKM disirami nur kasih ilahi...
tmekasih singgah:)

مسافر_اسلام said...

Salamatan wa Tahiyyatan, syukran kak.
Lagu ini saya tak ternah dgr, ni 1st time dgr.
Lirik yang bagus sekali.

Trima kasih singgah di blog ana.

Salam

ainhany said...

salam MI
terimaksih tinggalkan jejak di tembuk ini..

lagu ini adalah lagu kita..dengarkan puas2... ukhuwah kita kerana ALLAH

bleh terpilih sbg lagu tema ke???

مسافر_اسلام said...

Syukran, dalam blog ana ada juga lagu untukmu sahabat.
Ia juga lagu utk bersama.
Tp lagu di blog ini best juga.
Sama2 kita hayati...