Sunday, November 1, 2009

sabarlah sayang

       SmS : " Insya ALLAH  730pg esok aufa operation tonsil. Doa ya chu"


Syukurla aufa dah selamat menjalani operation pg ni... Jam 1036 uminya memaklumkan aufa dah berada di wad. Apabila dia menangis ngadu sakit, nurse kemudiannya memberikan ubat kumur yng memberikan kesan kebas dan aufa pun tidur semula.. Aufa memang anak yg hebat, baru  berusia 3 tahun dah merasai pengalaman . Syukurlah ianya juga dapat dikesan di peringkat awal, semuga kelak tidak memudaratkan kehidupan cucu saudara saya ni...Kepada anak Siti dan farid- semuga sabar dan tabah melayan aufa tu. Sokongan dari semua amat2lah dialu2kan...Tok chu turut mendoakan kesihatanmu sayang...

Apa khabar pulak kwan opis saya si Liza, yg dimasukan ke hospital sg buluh. Berat dan susahnya seorang ibu mengandungkan anaknya hanya dirasai oleh orang luar sedangkan si ibu tak mungkin bersungut tentangnya. Inilah hikmahnya "seorang ibu bukan sebarangan ibu ". Keberangkalian bb keluar ikut tingkap adalah tinggi kerana mama liza baru disahkan diabetis dengan kandungannya yang berusia 35 minggu.  Sama2lah kita mendoakan agar liza dan bbnya selamat dengan kepakaran pihak hospital dan  izin ALLAH.


Semuanya menuntut makna kasih sayang, sokongan moral dan ketabahan bila diuji begini. Cukuplah Ya ALLAH, kami redza dengan pemberianmu ini bahkan berilah kebaikan, kesihatan dan kebahagiaan bersamanya. Hanya ALLAH Maha Penyembuh, berilah nikmat kesembuhan kepada mereka yang kami sayangi ini- aufa, shuhada, liza, ti, hj rokman .... Sesungguhnya kami melakukan kesilapan, kami mohon bertaubat, ampunilah ya ROBB, ampunilah . Ya ALLAH, berilah pengampunanmu dan sesungguh Engkau MAHA pengampun dan MAHA mengetahui.. Al fatihah.Amin


* Hj Rokman - masih di HKL kerana komplikasi usus

1 comment:

ainhany said...

foto aufa boleh dilihat di http://mirasafiah.blogspot.com/
tmekasih dik....sharing n loving our sweetheart