Tuesday, November 10, 2009

Lambaian kaabah

Mlm ni bacaan yasin/ tahlil & doa kesyukuran bagi meraikan adik- Paksu Fuad & Maksu Norul dan  kak Na & abg Zul yang akan berangkat ke Mekah pada 12 dan 15 nov ni. Majlis yang diadakan di masjid memohon  doa dari anak2 khariah masjid kami..Masjid Ar Rahman. Kebetulan juga dalam tempuh ini ada kematian sahabat2 mak & ayah( almarhumah mak teh yam dan almarhum pak cik ly). Maka wajarlah  doa&tahlil buat ayah dan sahabat2 yang menurutinya di kirimkan sbg tanda mereka juga sebahagian dari kita. Semuga ALLAH memberi tempat yang terbaik buat mereka di JANNAH dan di cucuri rahmat yg berterusan.

Andainya ayah masih ade........adakah kan ayah ulangi lagi...".doakan ayah tenang  " sepertimana yg  di ucap ayah utk cucunya Saiful, yg mengerja umrah tempuhari: doakan wan tenang..Tenang dan berbahagialah ayah kini mengutip kuntuman harum butir2 pahala yg pernah disemai, di baja dan di tuai.....  


Apa yg nak dikatakan...apabila tiba masa dijemput dan ia hadir sebagai tetamu ALLAH, wajarlah kita mensyukuri kerana peluang ini hanya hadir sekali dan jangan di tangguh lagi. Masa buat kakak, abg dan adik2 saya telah tiba dan semuga undangan juga hadir lagi buat keluarga saya di tahun hadapan...Saya juga  rindu ingin melihat dan sujud di  KAABAH MU...Muga kesampaian hajat ini.


Kepada kak nora, terimakasih atas perkongsian pengalaman umrah. Semuga doa kita dikabulkan dan kita dapat menyempurnakan haji sbg pelengkap rukun ISLAM yng LIMA. Hanya ALLAH mengetahui di balik rahsia segala rahsiaNYA.

Ya ROBB, selamatkanlah keluargaku ini  menyempurnakan ibadat haji ini. Berikan mereka kesihatan, keselamatan dan kemudahan dlm setiap ibadat yg dikerjakan. Ampunilah mereka, berkatilah mereka dan sayangilah mereka kerana mereka adalah antara saudara2ku yang amat ku sayang. Mereka adalah anak2 yng soleh utk mak/ayah dan mereka suka membantu....Permudahkan mereka seperti mana mereka mmpermudahkan urusan kami...... amin

No comments: