Thursday, November 5, 2009

oh klnte


Alhamdulillah..paparan Harakah tentang misi mengukur pelantar minyak di Laut cina selatan yng mengundang bahaya dan hampir meragut nyawa bagaikan di'recall"semula di mata pemikiran saya. Betapa payahnya utk rakyat membuktikan hak yang sepatutnya diterima. Masih saya ingat juga, TGNA yang melepaskan dan membacakan doa untuk misi ini . Hari ini, dalam dalih dan kalih, Kelantan diberikan hak yg berbentuk ehsan oleh PM. Walaupun kita boleh bersyukur dan TGNA sendiri juga akan menunaikan nazarnya yakni berpuasa, tetapi kita masih kurang berpuas hati dengan pemberian ini. 
" PAS kesal dan dukacita dengan jawapan PM tentang pembayaran royalti minyak yang ditukar dengan wang ehsan. Jelas ianya penyelewengan fakta yang terkandung dalam akta 144 petroleum negara yang jelas memberikan lima peratus untuk negeri yang mengeluarkan minyak. Rakyat Kelantan tidak mengharapkan wang ehsan sebaliknya mahu hak mereka ke atas royalti minyak dikembalikan.Rakyat Kelantan bukan peminta sedekah".

Teruskan perjuangan Kelantan..Mara dan terus mencipta sejarah. Habuan umrah utk pemain dan cuti ahad adalah motivasi untuk mencipta kegemilangan hujung minggu ni. Semuga semngat kesukanan  dikekalkan dgn membenamkan N9!!!....sokong tetap sokong...
on the mark...go for d'goal

No comments: