Thursday, July 22, 2010

Tag dari Syima

Entah macamana tetiba nama saya yang tersenarai di n3 syima..Kemudian beliau tinggalkan komen (mengingatkan tentang tag ini) pada n3 terkini saya pada tika itu...Ini satu cabaran berat dan batu yang harus digalas bagi meneruskan misi persahabatan...Jeng2...terimakasih dik..dan dan akak cuba laksanakan tugas ini seadanya..

1. Apakah yang anda akan buat bila anda tahu kawan anda tikam belakang anda?
---> hah?? Tikam dari belakang ?? ooo TIDAK. Tu org pengecut jer lar. Alang2 tikam biar berdepan jer ..senang sempat mati dalam iman dan senyum ( insyaALLAH). Tapi nak tikam belakang jugak..apa mampu ku buat..buat “taktau”jer laa..asalkan bukan ilmu2 hitam dan sewaktu dengannya ‘ ALLAH SELAMATKAN diriku’huhuhu..
-----
2. 6 orang dihati anda?
--> Ayah, emak, kakak2, abg2, anak-menakan dan sahabat
Haha…tak menepati soalan la pulak…Apa nak buat.huhu. Hakikatnya diri ni masih memerlukan mereka dulu, kini dan selamanya….....[ops sahabat –sukar dicari berbanding teman dan kawan tau.. hihi]
-----
3. Anda rasa anak anda comel?
---> Soalan ini nie kena simpan dulu ( next ..)
-----
4. Single or taken?
---> Solo, single and available [pinjam ayat syima boleh kan ( kena byar royalty tak nie? hihi]
----
5. Blog yang anda suka?
--->Banyak..bermula dgn blog PDKM, Blog geng-geng PDKM, blog IT, Blogpuisi dan blog yang menjana minda, mengetuk hati mendekati dan mencintai Pencipta. Bila dah mula memblog(mengembara)…mgg payahla nak berenti…
------
6. Adakah bilik anda kemas setiap hari?
---> alamak—malunya… Ya, sekurang-kurangnya memastikan cadar di tarik rapi, bantal teratur disusun dan selimut dilipat semula….Bukannya apa bila balik lewat malam seolah-olah bersedia untuk penerbangan ke alam lain..zam zam alakazaaaaamm..
------
7. Lagu terakhir yang anda dengar?
---> UNIC – “sesekali diuji” dari radio HOTfm. Secara kebetulan pulak tengah teruja- lagu nie beri ketenangan dan keinsafan huhuuu. Sedap tau kalau tak caya dengarlaaa…tak rugi punnn
-----
8. Last text message?
---> SMS daripada sahabat@NMK ptg tadi “ dah print pun. Trimekasih cu..da byk tolong ti” Membantunya meneliti hasil kerja editnya dan mencarikan tajuk untuk bukunya itu dengan kekangan date line....saya beri dua tajuk utk dipilihnya bahtera cinta ummi dan synergy cinta….Komen: eh kenapa cinta?? Gara2 MC kot kan syima kan..hihii .."
-----
9. Last phone call?
---> Dengan my beloved 4ever..meluahkan rasa rindu dan khabar mak yang dibawa cucu cicitnya bercuti/santai di selatan Thailand. Sambil2 tu risik laa apa yang mak beli untuk anak bujang dia yang sorang nie....dush!
-----
10. Hari terakhir anda menangis?
---> Di suatu majlis KL Berselawat..Diriku menyelami rasa kasih rindu dan sayang teramat pada junjungan kita nabi Muhammad saw…kata cinta tapi sejauh mana kita menyebutnya??? Bilala diriku berpeluang berziarah kt makam nabi di madinah tu kan…doakan saya jua…amin
-----
11. Senaraikan LIMA warna kegemaran anda?
---> Hijau, Biru, Purple, Kuning dan Pink…selama ini saya hanya menggemari rupanya warna dan kegemaran ku adalah berkait rapat dgn tarikh lahir..Fulamak..mantOp..hihi
-----
12. Orang yang terakhir anda ber YM?
---> ILHAM….seorang sahabat yang sedang menyambungkan pelajaran di IPTA. ooppss [gossip itu indah dan isu yang tak berpenghujung akan disusuli dgn sms pulak…apa yang penting bukan ckap sorang tau….. hihi]
-----
13. Game yang paling anda suka?
---> bowling ..hihii jgn silap hanya dihujung jari saya bisa strike..Hmm.. see may finger plzz!! maklumlaa hanya game kuno ini yang ada dlm telepon saya …..kuang22..
-----
14. Adakah anda peminta MCR?
---> MCR tue apa syima? Kalau kat tempat keje-MCR: Master Control Room…apa nak buat lagi dah termasuk dlm SKT tak payah minta pun kena jaga laa … sebetulnya apa ek?? Help me plz
-----
15. Apa perasaan anda jawab tag ni?
---> suka laa—maklumla selalunya dok baca jer..nie dah kena tag ngn syima layan jer laaa…keje dah selesai…boleh laaa layaaaaannn .. Terimakasih dik syima…
-----
16. Anda rasa tag ni best?
---> Best ..[kata ustaz kita kena appreciate pemberian seseorang walaupun tak suka..oppp jangan terasa pulak nie]
-----
17. Tag 10 rakan anda.
---> Apabila tersenarai dalam pilihan saya tu anggaplaa ini hadiah istimewa..almaklumlaa inilah makna persahabatan kita…. layan jer laa lagipun, soalan nie yang suruh Tag kalian..so jangan susah hati jawab dengan tenang dan hati terbuka…..jgn marah haa..(hmmm jemput2 la mentag diri anda jika anda telah mmbacanya………

Mira safiah
izann
Azrai Ahmad Zamri
ASHA
Nurul ain
Cik Ira
Kak chaq
Mamaju
Dato Rozali
Dik Fa

ALHAMDULILLAH akhirnya saya dapat menyempurnakan misi ini..
Diatas bahu patek, batu dijunjung , yesss ...kalau masih ada yang tak puas hati tu..jgn bergosip tau...Sekiranya ada yang terSINGGUNG...saya mhn ampun..
TERIMAKASIH DIK SYIMA..

4 comments:

SiNoMoSa said...

Salam Kak Ain,

Muuaah sbb sporting layan TAG nie hihi
Saje kan suka2, sy pun di tag oleh kawan..hihi

ainhany said...

waalaikum salam wbkth dik syima

sporting ke?? hahaha..
tak pe..layan pun suker2,muaahhh buat syima jugak....

Azrai Ahmad Zamri said...

salam sis..
huhu, sejak da smbg study ni takda kesempatan pl nak blogging..afwan.. thanz c0z sudi tag sy..tp da pernah jawab la..ley lihat entry 'sudah ditempah' ;)

ainhany said...

w'saalam dik azrai,

ooo ptutlaa n3 dinanti tak kunjung2 ....study 1st!!nnti jadi blh jadi tn majistret pulak...semuga sukses..

hihi..dah tenguk TAG tu...dua ibu jari diangkat....sporting noo :)