Sunday, May 10, 2009

kongsi ILMU


Kongsi cite: Ini lagu intro ESQ ..
Demi Mahatari—surah alsyam

Demi matahari dan sinarnya di pagi hari
Demi bulan apabila ia mengiringi
Demi siang hari bila menampakkan dirinya
Demi malam apabila ia menutupi

Demi langit beserta seluruh binaannya
Demi bumi serta yang ada di hamparannya
Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya

Allah, Subhanallah … Allah, Subhanallah
Allah, Subhanallah … Allah, Subahanallah

Allah mengilhamkan sukma kefasikan dan ketaqwaan
Beruntung bagi yang mensucikan-Nya
Merugi bagi yang mengotori-Nya ... Subhanallah


Sms diterima
:
1st day:
kursus tu betul2 bgus. X rugi bayar beribu. Buat diri ti lebih dekat dengan DIA. Kenal diri sendri. Thu tjuan diciptakan. Mkin rindu pada tahajud. Mkin sayng pada setiap manusia. Mohn dimaaf ats sgala slh silap pada cu. Astaghfrullah.Maafkan ti yang sellu sakiti hati cu …………..2043 (1/5/09)

2nd day
Mengajr erti rindu pada MUHAMMAD SAW dan jg TUHAN. Menginsafi diri dgn ksalahan2 lalu. Mengajar bahawa DIA dan MUHAMAD saw itu sentiasa syg dan dekat pd hambanya dan umatnya. Memperingati akan siksa kubur. Mg diri ini dijauhkan. Ampunkan dku wahai ALLAH……….0406 (3/5/09)

3th day
Kembalilah kita kpda pencipta yg sebenar.Kita adlh hmbanyayg hina wlu stinggi mana kta b’ada. Trimksh pd ESQ sbg perantara kpada nabi dan ALLAH dlm mengingti mreka. ………………..2224 (3/5/09)

Komen:Ni report drp ti@norhayati@umi... hmmm.. Nak kata ustazah pun boleh lulusan maahd dan gradute usim. La nie keje ngn karangrf. Tahniah dan syukurlah yati berpeluang ke esq training 165. Banyak ilmu yg digali dlm proses mengenali hkikat kehidupan Harap2nya ilmu yg ada dapat dikongsi dan diterjemahkan ngn bentuk amalan dan perbuatan..bolehkan ti??kalau ditakdirkn kita dapat jumpa bleh citer lagi kot. Maklumka selama cu kenali, dia mgg org yg bZ< komitmen lagi komited pada tugas sbg editor, anak, adik juga umi…Alhamdulillah anak solehah ni….amin

No comments: