Friday, February 24, 2017

hitea bersama anak syurga 3

Majlis Hitea bersama anak syurga turut  dihadiri tetamu jemputan..
Istimewakah dia ?
sapa yee??
rujuk banner semulaa....hihii
saya suka foto ni..

NATIPAHABU
sapa kk pah?
dia seorang insan dari utara yang pekat menggunakan loghat utaqa tika berbicara
ayu wajahnya, sopan berbicara,
punya follower beribu banyaknya
teropong dari jauh..

punya kisah pelbagai rasa
tetap tegas dalam tindakannya

di matanya ada harapan
di hatinya terbenam rasa kemanusiaan
di jiwanya bersarang kasih sayang
tona keibuan jelas terbayang

dia ibu di kalangan terbilaag
dia kakak di kalangan ribuan
dia hamba di sisi Tuhan
suri di mata sang suami
idola di mata generasi


*******************
Dia seorang sukarelawati(aktivis)  yang telah menginfakkan dirinya untuk kerja amal. Dari ceruk pendalaman ke seberang laut . Turut serta  ke seberang sempadan juga di celah kota raya  meredah dalam misi prihatin dan kemanusiaan. Dia hanya seorang yang biasa, tetapi dengan keyakinanan masih ada diluar sana perlu dibantu, diberi mata kail, dibantu dan diberi peluang untuk berkongsi rezeki bersama. Beliau turun padang melihat sendiri penderitaan dan keresahan masyarakat di luar sana. Atas keyakinan inilah, kini FB beliau telah mencecah 12,569 people(24/2/2017). Dialah perantara kita yang telus melaksanakan amanah .Kita semua adalah AGEN ALLAH yang sentiasa bersedia memperbahuri niat dan iktikad dalam mencari keredaan dan ahmat ALLAH Taala.
**************************************************

* Seputar di Hitea Bersama Anak Syurga*

Terima kasih ALLAH yang telah memberikan kami peluang untuk bertemu dan bermesra dengan anak2 syurga.  Menyantuni dan meraikan tetamu datang . Kepada yang ditemui, salam di hulur, ukhuwah dijalin.. Terima kasih juga kepada team FAREEDA WARNA CERIA  yang datang rombongan satu bas dari utaqa. Begitu jua pengurusan ANA EDARr yang turut menyediakan goodies produk nya. Kagum !!dengan pihak  pengurusan syarikat berkenaaa, !!  Mereka cintakan kerja kebajikan!!  

Saya perhatikan Kak Pah cuba menyantuni dan beramah msra dengan semua hadirin khususnya anak-anak syurga  dan amnya semua tetamu yang hadir. Di mata mereka ada telulusan terpancar. Hebat aura Kak Pah ..walaupun kali pertama pertemuan , dia cuba melayani tetamu semua. 

Atas sebarang kekurangan itu adalah kelemahan kami ...dan dipohon kemaafan 


24022017 @ainhany
 


No comments: