Wednesday, March 21, 2012

terjawab sudah: Tahniah SPM 2011Semalam seharian menghadiri seminar  di komplek KPKK, Putrajaya. Namun pagi yng dingin mngingatkan saya pada satu keputusan SPM yang bakal diumumkan. Memandangkan hanya mulai jam 10pagi barulah keputusan akan diumumkan , saya mengingatkan diri akan bertanya khabar selepas itu kepada anak2 saudara saya.  Rupa-rupanya dewan syarahan ini kebal dan tiada network coverage. Hebat betul .....Rupa-rupanya masih ade kawasan yang belum dapat liputan dalam dunia tanpa sempadan ni walaupan hanya di Putrajaya. Sama ada ini misteri atau history sama-sama kita fikirkan. Wallahuaklam..

ALHAMDULILAH, syukur dan tahniah buat anakanda saudara saya, FAIZAH SANIAH IBRAHIM yang telah berjaya memprolehi kejayaan cemerlang dalam keputusan SPM 2011nya.  Kejayaan yang mengharumkan SMK Tasek, Simpang Empat, Seberang Perai Selatan sebagai pelajar tunggal  yang berjaya memperolehi 8A 2B turut dikongsikan oleh ibu dan ayahnya. Tidak ketinggalan lafaz dan ucap tahniah dari seluruh family dikongsikan...satu pencapaian terbaik dalam family dan sebagai motivasi buat adik2 dan sepupu2, juga cucu2 berikutnya. Kejayaan ini tak datang tanpa jerit payah dan usaha berterusan daripada sogokan ilmu guru2 dan pusat tusyen yang  dihadirinya. Bagi pihak family, saya mengucapkan terima kasih cikgu, yang telah byak mencurahkan ilmu dan memberikan semangat atas kejayaan ini. Mhn dihalalkan ilmu diperolehi dan teruskan mndoakan kejayaan buatnya. Walaupun Faezah Saniah gagal mencapai target gurunya, namun ia sekurang-kurangnya dia telah berjaya memberikan kejutan berbanding dengan keputusan percubaannya  apatah lagi mengekalkan prestasinya sebagai top student bermula dari PMR lagi. Alhamdulilah. ( mantan Ketua Pengawas PSS SMK Tasek ni)


kak ngah -seputar di pusat sains kedah
Kak Ngah, ehemm..cu dengar kabaq semalam juga ade sessi bergambar untuk banner sekolah...??Betul kan??.Amboi2 sakan nooo... akan terpampanglah lagi wajahmu sebagai peransang kejayaan buat generasi SMK Tasek yang bermottokan cemerlang gemilang tuh. Kak Ngah dan adik itulah gelaran yang saya panggil untuk anak saudara saya ini.  Nasihat cu,keputusan hari ini  ini hanya permulaan. Jangan leka dan teruskan tetapkan matlamat dan fokus kepada kejayaan yang lebih cemerlang dan gemilang lagi. Buktikan kejayaan dan hadiahkannya buat ibu ayah yang banyak memberi sokongan dan perhatian pada kak ngah selama ini. Kak Ngah masih memerlukan doa mereka dalam setiap saat dan dalam waktu yang ada ini, bahagiakan mereka sebaiknya. Jangan mngikut nafsu dan bijaklah memilh teman.. Selepas ini kak Ngah akan berjauhan dari family dan jadikan agama sebagai tunjang dan pendidikan yang diperolehi sebagai laluan untuk dekat dengan ALLAH dan teruskan bermunajat.  

along antara permata yang terpilih menerimanya
Tidak ketingggalan juga ucu mengucapkan tahniah dan syabas kepada anakanda Siti Zulaikha Abd Rahman di JB. Kejayaan memperolehi 4A 2B 2C1D  juga satu pencapaian buat diri. Relakanlah dan jadikan ini sebagai platform untuk memburu kejayaan seterusnya. Ini bukan makna kegagalan tetapi satu tunning poinT. Masih ucu ingat,  along melangkah menerima anugerah kecemerlangan pendidikan dari shell atas kejayaan PMR tempuhari. Hanya yang terpilih sahaja menerima award ini dan yakinlah  along boleh!! dan BOLEH !!.. Tahniah saba dan dik Rahman biarpun tanpa talian darah tapi kita bagai satu keluarga..Kejayaan anakmu bagaikan kejayaan anak2 acu jugak. Terima kasih dan teruskan bagi sokongan buat anakanda Zulaikha.

Meneruskan pengajian itulah misi anak2 saudara saya ini. Mudahan segalanya  dipermudahkan dan mereka berjaya menjejak kaki ke menara gading  dan seteruskan memperolehi kejayaan cemerlang dunia dan akhirat. 

Jom bertemu kita di kampung dan raikan kejayaan ini bersama..
Tahniah !!Ahmad telah menghadiahkan 9A dalam PMR 2011,. Kak Ngah degn 8A, 2B SPM 2011,


Sediakah menerima cabaran duhai anak2 saudaraku???
Selamat UPSR 2012 buat Syahira dan Aisya 
PMR 2012 buat Fatin Atiqah, Syarwani, , Hazwani
                                               SPM 2012 buat Arif Ismail dan Along Aminahtul

5 comments:

Acik Erna said...

assalam ainhany tahniah buat anak anak sedara yang cemerlang dalam peperiksaan

rosli said...

Ainhany,

Tahniah kepada mereka semua yang berjaya

ainhany said...

waalaikumusalam acik,

alahmdulillah..
kita sekadar berkongsi gumbira atas kejayaan dan usaha mereka juga..:)
semuga anak2 acik pn begitu.
terima kasih

ainhany said...

salam tuanhj,

terima kasih.
doakan mereka juga mnjadi anak2 solehah.

ainhany said...

Faizah Saniah :
ya allah ! terharunya .. time kaseh cu . sayang cu sangat2 . insyaallah . doakan yg terbaek utk kkngah dan semua d dunia dan d akhrat .. kgah akn cuba perbaiki diri kkngah ke arah lebih baek ,, .moga allah mnentukan yg terbaek untk kkngah di masa depan ,.ini ja setakat ni yg mmpu kkngah berikan .. time kaseh smuanya ,ibu ayh ,fmly , guru2 n sahabat2 dkasihi ... sayang kamu semua ,, insyaallah smoga kgah mdpt kwn yg baek n mmpu mjdi kekuatan kpd kgah nti kt mnapun kkngah belajar ,.. kkgah juga insan yg lemah . tkut kalah dengan nfsu n godaan bertnduk dua.. ap

___INSYA ALLAH__ GOODLUCK KAK NGAH!