Wednesday, March 28, 2012

Majlis Maulid Rasul & Haul Sheikh Abd Qadir Jailani

Jemputan ini untuk semua sahabat-sahabatku...Ayuh sama2lah kita mnghadirinya bagi mngubat hati dan kerinduan kepada titisan ilmu daripada ulamak2 yang tersohor.  Dalam SATU visi kita bertemu di masjid yang serba indah ini nanti... Bersama dalam satu jamaah dan satu agama kita realisasikan majlis maulid ini dengan pengisiannya.....InsyaALLAH.

Sabda Rasuulullaah SAW.
كن عالما أو متعلّما أو محبّا أو مستمعا ولا تكن خامسا فتهلك

"Jadilah orang yang mengajar, atau yang belajar, atau yang mendengar(akan ilmu dan ulama'), atau yang mencintai(akan ilmu dan ulama'). Dan jangan kamu jadi golongan yang kelima, akan hancurlah kamu!"


InsyaALLAH. Muga ALLAH permudahkan perjalanan dakwah kita ke sana dengan tebaran sayap2 malaikatnya dengan penuh rahmat dan berkat.  Jumpa di sana Sabtu nie tau: 31  MAC 2012.
Wallahuaklam.

4 comments:

Panglima7 said...

Assalam Tuan,

Prof Dr. Hamirdin masih hidup lagi. Beliau merupakan guru hamba semasa usrah dahulu. Sebagai anak didik,dan rasa kasih hamba dedikasikan diblog hamba buat Prof Dr. Hamirdin dgn kata-kata berikut, "Semoga Allah mencucuri rahmat ke atasnya"...mudah-mudahan beliau dirahmati Allah semasa hidup dan sesudah pemergiannya bilamana pengunjung membaca tulisan hamba ke atas beliau setiap hari. Mohon Allah mencucuri rahmat tidak semestinya bagi mereka yang sudah pergi tetapi juga untuk mereka yang masih hidup. Mohon maaf jika konpius. Drp Panglima7

Kakzakie said...

Cu... kat JB hari ini dah start ada mahabbah IKIM FM sampai Ahad... banyak aturcaranya yg baik. Malam sabtu dah ada ceramah dan malam ahadnya pula ada maulidurrasul lagi, siang ada jual-jual seperti selalu.

Kakak suka busana muslimah dan kismis/buahtin/zaitun biasanya fresh. Meh... sini kakak pekena dgn sambal belacan kakak.

Moga Ucu sihat ye... bersama kita membuat yg terbaik. Ucu ada peluang jadi pendakwah teruskan... kakak dapat ajar sikit-sikit budak mengaji jadilah.

ainhany said...

waaalikumusalam sheikh panglima7,

Terima kasih atas makluman ini.
Amin amin buat prof dr Hamirdin.semuga perjuangan dan tintanye terus bersama kita.

terima kasih

ainhany said...

salam kak zakie,

alhamdulillah salamat bermahabbah besama IKIMfm. Ade peluanglaa ganti yang baru kan kan...

terima kasih dan doakan cu jugak. Sama2 kita belajar dan sampaikan ilmu yang diterima..Kita kena bantu ummh yang semakin pincang la nie..doakan generasi kita selamat dunia akhirat.