Wednesday, January 18, 2012

Meraikan cucu baruku

ALHAMDULILLAH dan tahniah buat anak saudara saya , Norhafiza & Azli yang baru menyambut kelahiran anak keduanya pada 16 January 2012. Kelahiran puteri kedua ini seberat 3.1 kg di Ar Ridzwan Medical centre di sambut dengan penuh kasih sayang. Selamat datang NUR ALEESYA QAISARA. Mudahan menjadi anak soleh dan permata yang membahagiakan family. Beliau merupakan cucu saya ke 21.
syoknya tido..
 Buat abang sulungnya, Haziq Darwisy, semuga abang dapat menerima kehadiran adik baru dalam family. Abang dah besar dan pandai jaga diri...Sayang cucu tokchu...:)
steady abang haziq

ALHAMDULILAH dan syukur juga buat anakanda Suriani dan Dee,yang juga menyambut kelahiran puteri ke 5 pada awal january yang lalu (1.1.2012). Kini usia PUTERI NUREEN DINIEY telah  mencecah 18 hari. Puteri kesayangan yang lahir di Kedah Medical Centre pada 9.32am dgn berat 3.6kg mempunyai catatan tersendiri. Walaupun ayahnya berada di rantauan, namun ketabahan dan kecekalan umminya telah menjadi benteng semangatnya. Namun hubungan maya kini menjadi perantara diantara mereka....Inilah generasi juga cucu saudara saya yang ke 20 . Kehadiran puteri ini, menceriakan familynya..ada kakak2 dan abang..indahnya kehidupan...  

tido lagi...
sampai melopong .....
kalut laa abang dan kakak nak layan...
 Namun begitu disebalik kehadiran dua permata hati baru ini dalam family kakak saya ......
sekalung takziah juga buatnya ....pada tanggal 5 JANUARI 2012...jam 1.32ptg, Abang ipar saya  AWANG HJ CHE MAT pula dijemput ilahi...Tika ini usia cucunya Diniey baru 5 hari dan amat2 pilu.. Abang tak sempat melihat cucu2 barunya....
AL FATIHAH jua buat almarhum abang saya ini. Mudahan dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang soleh. Pena kembara kehidupan masih diselubungi rasa sedih dan  ianya sepi tanpa n3 terbaru. insya ALLAH akan disusuli dengan kisahnya jua nanti.
kemesraan abg dengan cucunya..
di sini rumah baru abang....di hujung kaki anaknya jua..

7 comments:

eita said...

tahniah kak...meriah lah ada cucu baru ni....

ita pun dapat jugak anak sedara yang ke 40...30.12.2011...baru ni...

dalam gembira ada dukanya....
takziah kak...semoga rohnya di tempat kan di tempat yang mulia disisi allah...
insya allah...

azlina said...

salam takziah...
yang pergi bersilih ganti dengan yg baru di lahirkan..
semuga roh aruah di tempatkan bersama para solihin...
ucu...kuat kan semangat dan tabah menghadapi dugaan ini

rosli said...

Ainhany,

Begitulah kehidupan....ada yang baru dan ada yang pergi tinggalkan kita. Harap bersabar.

Tahniah dapat cucu2 baru.

Saya pun baru dapat cucu baru....belum sempat ziarah cucu baru

ainhany said...

salam eita,

alhamdulillah...dan tahniah untuk eita,...bestkan ramai anak2 saudara dan comey2 belaka..Muga bb baru sihat dan semakin temban..hihii

Terima kasih atas gembira dan sedih dikongsikan.....Menerima ketentuan ALLAH dan mengajar erti kesabaran selepas kehilangan...Doakan anak2 saudara akak tu jjuga yer..

ainhany said...

salam kak ina,

kisah tahun baru 2012 yang mncatat lagendanya ....Muga ALLAH selamatkan kita..

Amin dan terima kasih ats doa diberi. InsyaALLAH ucu kena bangaun dan kongsikan semnagat kehilangan ayah buat anak2 saudara juga...apa yg perlu terus dokan kami...

Terima kasih kak ina..selamat melayan anak2 ucu yer

ainhany said...

salam tuan hj Rosli,

alhamdulilah dan tahniah buat THR dan family atas kehadiran cucu baru..x lupa hujung minggu ni g ziarah tau...:)

Terima kasih ats kata2 semangt diberikan...Mudahan ALLAH bekalkan kami dengan kesabaran..meredai dan merestui ketentuan ALLAH...Kita pun kan p jua....namun entah bila...tapi pasti menyusul...Amin

anitadiana said...

tahniah atas kelahiran cucu-cucu baru...seronok tengok bulat-bulat,dan comel-comel belaka....
dan takziah...al-Fatihah untuk arwah...semoga tenang disana..amin..