Wednesday, January 1, 2014

Diney dah 2 tahun


Selamat ulang tahun ke 2 buat cucunda saudaraku:: DINEY
MACAM COMEL JER?

Alhamdulillah  DINEY dlahirkan pada tanggal 1.1.2012 yakni dua tahun yang lalu di Kedah Medical Centre.
Ketika saya datang melawat, bayi kecil ini diasingkan dari bilik ibunya..Susah juga nak mencari biliknya..Maklumlah  dikawal ketat dan hanya orang yang berkenaan sahaja dibenarkan masuk. Tapi itu hanya seketika, kerana selepas dipastikan kesihatan  ibu dan anak sihat mereka dibenarkan keluar wad. Jadi sayalah yang meribanya dari hospital ke rumah. Alhamdulilah puteri bungsu lima beradik ini di sambut oleh abg dan kakak2nya dengan penuh ceria....masa tu ayahnya di mana yer?/ .....tika dilahirkan ayahnya berada nun di Abu dhabi kerana bertugas.

 Mengikut data family kami , Diniey adalah  cicit  ayah emak saya yang ke 20. Alhamdulilah...Mak masih sempat melihat pembesarannya sehinggalah mereka sekeluarga berhijrah ke Ruwais AD. Semasa pulang bercuti baru-baru ni, saya juga berkesempatan bercuti bersama mereka dari   AnCasa Teluk Kemang ke Grand season KL . Indahnya saat2 melayan puteri comel nie...geram sgt2 dan pandai pulak mengajuk satu dua perkataan... Sesekali pandang macm dora pun ada...hihiii..sory achu..tokchu melawak saja ye...

tudia cucu sapa nie????
Diney diambil dari kata Deen (agama) dan ni ( saya).. Mudahan puteri ini akan membawa obor agama dalam hidupnya, tindakan dan akhlaknya...Mudahan sentiasa membahagiakan ummi dan ayah dan akan terus manjaaaaaaaaaaaa..............dgn familynya ...


macam dora..

kalut nak solat jugak si kecik nie

achu nak posing jugak... 

Semuga ALLAH terus memberkati diney dan familynya di sana. Biarpun jauh namun kita dekat di hati dan ALLAH menjadi paksi kita bersama. Jaga diri dan agama...pasti ALLAH menjaga kita semua..Saam sayang dari tokchu muga2...diney sihat, selamat dan menceriakan family.. Ade rezeki kita jumpa lagi...  


2 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Ain

waaaaa
tiap2 tahun Diney sambut hari jadi kerajaan bagi cuti...he he

ainhany said...

waaalikumusalam atuk,

alhamdulillah...
nampaknya cepat lah tua diney setiap tahun.......mudahan jadi anak sholehah. Amin

terima ksih