Thursday, October 13, 2011

demimu..

Alhamdulillah dan jazakallahu khairon kathira...
Terima kasih kepada imam dan  para jemaah di Masjid Shah Alam yang turut sama2 menunaikan solat hajat  dan berdoa seusai solat isyak dikhususkan buat anak saudara saya  Abdullah Ishaq yang masih dirawat di Hospital Sultanah Aminah. Munajat kita mudahan ALLAH menyembuhkan penyakitnya.
 
Telah menghampiri sebulan beliau bermukim di wad Neuro. Sedaya mungkin bagi pihak family, terus memberi sokongan dan perhatian buat abang ngah.  Saya juga menzahirkan saya terima kasih tidak terhingga bagi pihakkeluarga kepada semua  yang telah sama2 memberikan sokongan perhatian dan semangat  buatnya. Hanya ALLAH jua yang mmpu membalasnya atas segala kebaikan diberi...Kami sememangnya tak mampu membalasnya... 

Abg Ngah bangun lahh..
Tolonglah buka mata dan tenguk alam ini..
Jangan terusan tidur lagi...
Buka mata dan buka peti suaramu
berkata sayang ...betapa kami merindui suaramu
lihatla sayang...betapa indahnya alam diciptakan

Doa dan harapan..muga ada kesembuhannya..
Terima kasih ALLAH kerana memilih Abdullah Ishaq di uji.. Dia seorang yang sabar.
namun izinkan kembali keceriaanya bersama kami..

Terima kasih sahabat:
yang turut sama dalam satu jamaah
sujud dan aminkan bersama
munajat padaNYA mohOn kesembuhan buat Abdullah

Iktizam saya:
Andai Abdullah Ishaq sembuh..pastinya akan ku bawa bersolat dan sujud syukur di sini..
Terima kasih masjid shah alam..yang bukan sahaja menjadi medan ilmu, medan munajat dan ukhuwah.

credit buat yatt, mal dan  har dan mekti.

dicatat pada: 7/10/2011

8 comments:

Acik Erna said...

assalam ainhany..semoga menjadi kenyataan..semoga diperkenankan yang esa..semua doa dan harapan.semoga jugak anak sudara akan sembuh.

Kakzakie said...

Allah... ain besarnya ujian buat mak-ayahnya. Kakak rasa kering sudah airmata. Sekarang pasti semuanya pasrah. Kakak mohon maaf belum kesempatan nak e-mail ain lagi. Lepas ini kakak sms jelah ye...

Sebagai mak ucu kakak pun rasa sama. Minggu ini juga kakak abang long kakak (ipar) masuk wad. Kami keluar-masuk wad dia kena paru-paru berair dan jantung bengkak (usia dah 60+)

mama ju, said...

Aslkm anakanda

Moga doa dh harapan jadi kenyataan. Amin.
Moga kita golongan yg dpt melihat Nabi saw, amin.

Hehe tu gambar dgn ct bukan mamalah...emak mama....

ainhany said...

Waalaikumusalam acik,

alhamdulillah...
segalanya atas kehendakNYA jua..
Kita hanya mmpu berdoa...
Terima kasih

ainhany said...

salam kak zakie,

terima kasih ats apa yng akak rasai..itulh lumrah apakala kita diuji sakit dan org yg sakit adalah ank2 yg kita sayang..

Mudahan ALLAH memperkenankan hajt dan doa kita..Untuk seketika , ucu tak turun Jb..insyaALLAH jika ada2 ucu roger...terima kasih

ainhany said...

waalaikumusalam mama,


insyaALLAH dan terima kasih ats munajat kita yg sama..:)

insyaALLAH mudahan kta terpilih diklangan org yg dapt bertemu Nabi Muhd..mmperolehi syafaatnya..Amin

sory maa...saya silap rupanya..apapun mama mgg hebat dan unggul disebelah banner CT.
Terima kash

aizamia3 said...

moga Ishaq tabah dan kuat dalam melawan penyakitnya ketika ini.. moga doa dan harapan serta usaha semua menyokong agar Ishaq semakin kuat..

ainhany said...

salam aiza,

Terima kasih atas kata2 semngat..InsyaALLAH AI anak yg hebat dan dia tabah..Semuga satu hari nanti dia bisa berdiri dan berbakti untuk ummah..

Doakan ye