Wednesday, February 22, 2012

ada berani?

subhanallah..nak tau kenapa??....gara2 tak menutup aurat anda mungkin akan didenda..inilah antara harga yang harus dibayar bagi mendidik rakyat ke arah penghayatan islam..Saya tabik kepada pimpinan datuk TGNA yang telah mengambil kira masalah sosial di Kelantan. Teringat pesan guru2  jauhilah dari fitnah..Saya bukanlah bijak untuk mnghuraikannya namun saya suka berkongsi bahan yang di siarkan menerusi SINAR. Mampukan Kedah negeriku tercinta melaksana juga malaysia tanahairku mengikutinya....Sama2lah kita memelihara diri dan uummah dari terjerat dik neraka...Masalah sosial adal;ah maalah kita bersama...

KOTA BHARU - “Saya tak tahu kalau pakai baju pendek dan tidak menutupi lengan salah di sisi undang-undang di Kelantan.” Demikian kata seorang remaja perempuan selepas dikompaun RM500 dalam operasi Majlis Perbandaran Kota Bharu-Bandar Raya Islam (MPKB-BRI),, semalam.
Gadis itu adalah antara lima individu yang dikompaun kerana tidak menutup aurat, membuang puntung rokok di kawasan terbuka di samping tidak mempunyai lesen berniaga di kaki lima dan tidak menjaga kebersihan premis.
 
Operasi pembersihan yang diketuai Inspektor Bahagian Penguatkuasaan MPKB-BRI, Mohamad Ali bersama empat pegawai itu bermula pada jam 10 pagi dan tamat pada jam 1 tengah hari.
 
Kompaun yang dikenakan termasuk kesalahan tidak tutup aurat dan berniaga di kali lima tanpa lesen dikenakan denda RM500 maksimum di bawah Undang-undang Kecil Tred Perniagaan dan Perindustrian 27 (A) dan buang puntung rokok di tempat awam di bawah Seksyen 10 (d) 1983 (Pindaan 1987).
...................................................

No comments: