Monday, September 20, 2010

September Wishes


19 September 2010 :
Ulang tahun kelahiran anak saudara saya DANIAL ABKHORI HJ AHMAD FUAD

Danial ni anak bungsu buat masa sekarang...susah senyum tapi kalau dah senyum hnsome la birthdayboy ni..
Muga Danial @ pak lang yang mmpunyai beberapa anak menakan nie menjadi anak soleh,yang bijaksana lagi terpuji.

Rupa-rupanya selama ni saya terlupa anak saudara saya yang turut meraikan hari ini sebagai hari bahagia utk diingati...tu la kata..cu nie dah tua ..bukan semua ingat dah..adat kata RAM lama. Mewakili  kaum kerabat kita, di ucapkan selamat panjang umur, murah rezeki, muga di permudahkan segala dan diperkenankan segala hajat buat anakanda saudara saya ROSMAWATI AWANG lebih di kenali dgn panggilan MARIANI.   Nama manja   ini yang diberi oleh almarhum ayah buat cucunya. Seorang ibu muda yang sedang melalui rencah kehidupan berumah tangga dengan sabar,  pandai memasak, menjahit, setia dalam memelihara syurga rumahtngganya. Semuga bahagia dan  bahagia dunia akhirat..
(Tahniah ye Mariani...berkongsi birthday dengan adik Danial yg juga anak paksu kita.. )

Pada 13 SEPTEMBER2010 tempuhari pulak birthday :
NURSYUHAIDA IBRAHIM .
Nur dah darjah 4 di sebuah sekolah di Simpang Ampat PP. Alhamdulillah dan insya ALLAH sama-samalah kita mendoakan kesihatan dan kejayaannya di dunia dan akhirat. Walaupun semakin sihat, nur harus berwaspada dan lebih berhati-hati dalam menjalani kehidupan.

  Doa saya, Ya Allah  cukuplah ujian yang telah di alaminya selama ini. Ketidak upayaannya bergerak seperti biasa tahun lalu biarlah dibenamkan dalam nostalgia. Anak ini wajar diamaafi andai ada khilafnya dan diberi peluang untuk meraih kejayaan dunia akhirat.  Doa cu juga seluruh family buat nur, semua ALLAH memberikan nikmat sihat berterusan buatmu, perteguhkan nikmat sabar, dirahmati, diberkati dalam mengekalkan hasrat untuk menjadi anak solehah. 
Target mereka (nur dan sepupunya shahira) dalam pelajaran ingin berjaya dalam UPSR dan dapat bersekolah di Maktab Makmud. Semuga diperkenankan ALLAH. Insya ALLAH

Dan menerusi FB nya..sesuatu yang kelakar dinukilkan dlm profile nya..
MOTTO saya : tak paham tanya...jadi ikutan buat anak2 sedara rupanya..Bguis2 yang baik kita sebar-sebarkan dan tak faham bertanya pada orang yang tahu...
( N3 tentang kisah nur di paparkan disini.)TERIMA KASIH ALLAH. Pelihara dan tontonilah kami jalan yang lurus itu...Kami dambakannya....Panjangkan umur dan berkatilah anak2 saudaraku  yang lahir di bulan September ini : Danial, Nursyuhaida, dan Mariani. 
Amen

No comments: