Sunday, June 20, 2010

Selamat Hari Bapa

SELAMAT HARI BAPA
istimewa buat almarhum ayahanda saya:TUAN HJ MANSOR ABDULLAH

Segala jasa pengorbananmu membesarkan kami dalam serba sederhana amat2 dihargai. Pengkisahan ayah tidak hanya sekadar tentang sejarah nenek moyangnya dari Medan, Indonesia tetapi bergelumang dengan pengalamannya merempuh dan menempuh jejak perjalanan seorang guru yang kemudiannya di angkat sebagai Guru Besar dan di penghujung hayatnya dinobatkan sebagai Tokoh Guru daerah Pendang.
Ayah amat menitikberat soal pendidikan dan prinsipnya selagi ada anaknya yang mahu belajar, beliau sentiasa menyokongnya. Berkat rezekinya ayah tidak kaya tetapi ayah tak ada hutang. Kesederhanaan memberikan ketenangan hakiki sehingga penghujung hayatnya.
Ayah ..dirimu amat berharga..walaupun ucap ini tak dapat didengari lagi, tetapi dirimu tetap ujud dalam jiwa kami- anak2mu…TERIMAKASIH AYAH… LoVe U Ayah

Ucap SELAMAT HARI BAPA juga di khususkan buat abang-abang saya:-
Abg Hj Mohd Hanif, abg Hj Basharuddin,abg Abd Nasir, abg Hj Norizan,dan abg Mahadzir

Abang-abang ipar saya:-
Abang Awang, abg Hj Soleh, abg Ibrahim, abg Zul

Adik bongsu saya : paksu fuad
Anak2/ menantu2 saudara saya-  zam,e1,rozaidi, faizal, farid, azli

JUGA semua yang bergelar BAPA, AYAH,ABAH, WALID , ABI dsb
Sesungguhnya gelaran ini amat istimewa dan tanggungjawabnya terlalu berat. Semuga dilaksanakan dengan sempurna mengikut syariat dan hargailah mereka ketika bersama.Semuga dapat memacu generasi dengan iman, amal dan ehsan.
TERIMA KASIH

2 comments:

intan suri said...

salam..huhuhu..ksh syg n ingatan utknya x pernah padam dr dlm lubuk hati..mdh2an mereka aman disana.aminnn.

ainhany said...

waalaikumusalam dik intan suri,

insyaALLAH semuga mereka ditempatkan di taman2 syurga dan diluaskan kubur dan dilimpati rahmat yang berterusan..amin we miss them