Wednesday, July 8, 2009

d' ViVa-01


Hari ini ke perodua sc keramat, hmm …diam tak diam dah 19000km perjalanannya. Sepatutnya d’viva nie kena servis apabila mencecah 20230km atau pada 30/6/2009 mana yang terdahulu. Jadi apabila dah melepasi tarikh nie, perasaan berhati-hati sentiasa bersarang. ( berhati2 sebelum meragam)

Biasanya kalau dah pi servis ni ambil masa 3 jam. Jadi ruang waktu yang ada dapatlah bersantai sambil menelaah majalah nona ( ada citer pengasas ESQ-Dr Ady) dan menonton tv “in loving memory of Michael Jackson. King of pop 1958-2009. “ . Siaran tertunda dari saluran Tv mana tak perasan pulak tapi terkasima rasa hati apabila mereka berhimpun dan disusuli dengan cerita ‘flashback” kebaikannya sahaja. Michael@ bro michaeel… u hve done ur work her,.mike….You taugh us hw to laugh, how to love, how to believe. Mike… I love u deeply and I cant wait to see you again, dad I love u and I miss u so much…….

People say true friends must always hold hands,
But true friends don't need to hold hands
Because they know the other
Hand will always be there.
Walaupun keimanan itu milik peribadinya,namun sebagai muslim kita harus mendoakna allahyarham. Semuga dicucuri rahmat jua .

Dalam pada tu, kelakar pun ada…nak buat aligment dan balancing tire, tapi tak ada nut security nak buka sport rim tu ??? hmmm nie lah gara-gara tukar sport rim. Gelabah dan frust pun ada pada mulanya. Maklumlah tak tahu pula betapa securitynya my sportrim tu……Alhamdulilah puas juga geledah rupa-rupanya ada kat belakang bonet kereta- tak perasan pun kalau tak berlaku !!

Masalah “lock window” selalunya ada satu bunyi “ciuuutt” tak selesai juga. Memng special betui d’viva nie. Penyakit ni mungkin tak sehebat H1NI dan di kira tak serius. Kata sc tu bila dah ada spare part dia akan hubungi dan akan diganti. Masalah mekanikal dan masih tahap gerenti selepas berunding.

Syukurla pengalaman lalu satu persempadanan agar lebih bersedia. Sesi servis kali ini, saya yang banyak bertanya, ni apa, untuk apa, nak buat macamna dan bila……bukan apa berhati2….

And every morning when you open your eyes,
Tell yourself that it is special.
Every day, every minute,
Every second is a gift from God.

TERIMA KASIH ALLAH

No comments: